Železničná stanica/Railway station
Bratislava-Rača
(Toto nie je oficiálna strana ŽSR)
( pohľad na stanicu zo satelitu )

Odkazy

Rýchlik z Košíc usmrtil v Rači 43-ročnú Bratislavčanku
TASRBratislava 17. 09.2004 - Rýchlik z Košíc usmrtil vo štvrtok krátko po 16. hodine v obvode železničnej stanice Bratislava-Rača 43- ročnú Bratislavčanku.
Rušňovodič ženu spozoroval zo vzdialenosti približne 50 metrov, vlak však už nedokázal ubrzdiť. Železničná polícia nezistila u rušňovodiča požitie alkoholu. Doprava na koľaji bola obnovená až o 18.50 h. Cestujúci z rýchlika museli prestúpiť na osobný vlak, ktorým sa doviezli na hlavnú stanicu.
TASR o tom informoval hovorca Železničnej polície Jozef Búranský.

Tchas se bude podílet na modernizaci železnice na Slovensku
Česká tisková kancelářOSTRAVA 13. 06.2004 - Stavební firma Tchas získala zakázku na modernizaci železničních tratí na Slovensku za 22,5 milionu eur (698 milionů korun). "Vítězství v soutěži je pro firmu výrazným úspěchem, neboť se poprvé prosadila na zahraničním trhu," řekla ČTK mluvčí společnosti Jana Šafaříková.
Zakázka se týká modernizace úseku ... a železničních stanic Bratislava-Rača a Trnava . (krátené)

Železničná polícia chytila sprejera
TASRBratislava 27. 05.2004 - Počas kontroly priestorov Železničnej stanice Bratislava-Rača v stredu spozorovali príslušníci operatívnej služby troch neznámych mužov, ktorí na osobný vozeň striekali grafity.
Dvaja z nich utiekli. Ich 21-ročného spoločníka z Petržalky však policajti chytili a predviedli na oddelenie. Tam sa priznal, že spolu s dvoma neznámymi mužmi, s ktorými sa údajne pozná iba po mene, zo zábavy o pol jednej v noci na železničný vozeň pestrými farbami nastriekali rôzne nápisy.
Železničnej spoločnosti spôsobili predbežnú škodu sedem tisíc korún. Polícia začala stíhanie pre trestný čin poškodzovania cudzej veci.
TASR o tom dnes informoval hovorca ŽP Jozef Búranský.

Staničná budova - pohľad od západu/od obce Staničná budova - pohľad od západu/od obce bez akéhokoľvek označenia príslušnosti k ŽSR pripomína skôr radový rodinný dom
©
Addams 9. VIII. 2002/15:06:30
Staničná budova - pohľad od východu Staničná budova - pohľad od východu
©
Addams 9. VIII. 2002/15:09:24
Tabuľa informujúca o prebiehajúcej rekonštrukcii trate Svätý Jur - Bratislava-Rača Tabuľa informujúca o prebiehajúcej rekonštrukcii trate Svätý Jur - Bratislava-Rača
©
Addams 9. VIII. 2002/15:11:22

Odkazy/links:


Späť na " Z histórie slovenských železničných tratí "Späť na " Z histórie slovenských železničných tratí " Back to " From History of slovakian Railway lines "Back to " From History of slovakian Railway lines "
Strana vytvorená / Site created : 13-V-2002
Posledná aktualizácia / Last update : 14-IV-2007
( 136069.htm )